مسترکارت (Mastercard) چیست؟َ
Mastercard دومین شبکه پرداخت بزرگ است که پس از ویزا کارت، مهم ترین سیستم پرداختی در دنیا محسوب می شود. این شبکه پرداخت با مؤسسات مالی در سراسر جهان برای ارائه کارت های پرداخت شبکه با مارک Mastercard شریک می شوند. مسترکارت از شبکه پرداخت جهانی اختصاصی خود، برای تسهیل تراکنش های پرداخت استفاده میکند.
بیشتر بخوانید: 25 اصطلاح دنیای ارز دیجیتال که باید بدانید!
مسترکارت (Mastercard)
مستر کارت یک کمپانی خدمات مالی است که عمدتاً از کارمزدهای تراکنش های انجام شده درون این شبکه کسب درآمد میکند. کارت های مستر کارت توسط بانک های عضو با آرم Mastercard صادر میشوند و به عنوان Open-loop شناخته میشوند. به این معنی که کارت را میتوان در هر جایی که برند مستر کارت پذیرفته شده است استفاده کرد.
در سراسر صنعت پرداخت، چهار پردازنده اصلی وجود دارد:
- Mastercard
- Visa
- American Express
- Discover
هر شرکت یک شبکه پرداخت دارد و با مؤسسات مختلفی برای ارائه کارت شریک است.
همه کارت های پرداخت الکترونیکی دارای سریال کاربر هستند که با شماره شناسایی صادرکننده IIN شروع میشود که پردازنده شبکه را برای پرداختهای الکترونیکی متمایز میکند. اگر لوگو قابل مشاهده نباشد، IIN میتواند به شناسایی برند کارت کمک کند.
بیشتر بخوانید: ویزا کارت چیست؟
کسب و کار مسترکارت
در سال 2020، طبق گزارشات مستر کارت 6.3 تریلیون دلار نقل و انتقال پول در این شبکه پرداخت صورت گرفته است. این شرکت با مؤسسات مختلفی برای ارائه چندین نوع کارت شریک است. اکثر تجارت مسترکارت از طریق مشارکت با مؤسسات مالی و شرکای سازمانی آنها برای ارائه گزینههای کارت اعتباری Open-loop میباشد
مستر کارت بخش بانکی ندارد. طبق آنچه که در فرم K-10 آمده است. مستر کارت، کارت صادر نمیکند، اعتبار اعطا نمیکند، درآمد حاصل از نرخهای بهره یا سایر هزینههایی را از صاحبان حساب تعیین و دریافت نمیکند. مستر کارت با مؤسسات مالی شریک میشود تا کارت های اعتباری با برند مستر کارت برای مصرف کنندگان، دانشجویان و مشاغل کوچک صادر کنند. این سازمان ها میتوانند شامل خطوط هوایی، هتل ها و خرده فروشان باشند.
هنگامی که مسترکارت با یک موسسه مالی شریک میشود، آن موسسه به عنوان ناشر عمل میکند و میتواند شرایط و مزایای که کارت به دارنده خود ارائه میدهد را تعیین کند. موسسه مالی میتواند برای صدور کارت اعتباری، کارت نقدی و یا کارت پیش پرداخت شریک شود
برای جذب کاربران بیشتر، مؤسسات مالی خدمات متعددی را در مسترکارت ارائه می دهند. برخی از خدمات محبوب کارت اعتباری از جمله پاداش برای دریافت کارت از صادرکننده، بدون کارمزد سالانه، بازپرداخت نقدی و نرخ های اولیه 0% را شامل می شود. زمانی که کارت های اعتباری، نقدی و پیش پرداخت مسترکارت از طریق شرکا صادر میشوند، موسسه مالی مسئولیت اصلی تمام تعهدنامه و صدور کارت را برعهده دارد.
بیشتر بخوانید: 10 دلیل برای خرید بیتکوین در سال 2022
پردازش و کارمزد شبکه مسترکارت
کارت های داخل شبکه مسترکارت بسته به نوع کارت ارائه شده و توافق نامه های موجود، کاربردهای متفاوتی دارند. صرف نظر از این، مسترکارت برای استفاده از هر کارت هزینه ای دریافت می کند. به طور معمول برای انجام یک تراکنش پنج بازیگر اصلی نقش دارند:
- صاحب حساب
- بازرگان
- بانک
- صادرکنندگان
- مسترکارت
این اعضا به عنوان پردازنده شبکه درگیر هستند. بسته به قراردادهای کارت، هزینه های تراکنش متفاوت است.
مسترکارت به عنوان یک ارائه دهنده خدمات پردازش شبکه، مسئولیت پردازش تراکنش را برعهده دارد. همچنین هنگام صدور مجوز کارت، از صادرکنندگان مسترکارت، هزینه تعویض دریافت میکند. اما به طور کلی، کارمزدهای مربوط به فرآیند تراکنش، به عنوان کارمزد مبادله شناخته میشوند و بین صادرکننده و خریدار مذاکره می شود.
تخفیف های تاجر و صادرکنندگان
برای پذیرش پرداخت های الکترونیکی مسترکارت، یک تاجر باید بانک خود را داشته باشد تا بتواند پرداخت های الکترونیکی در شبکه مسترکارت را دریافت کند. هنگامی که کاربر از مسترکارت خود استفاده میکند، وجوه از بانک کاربر (صادر کننده Mastercard) به حساب بانکی تاجر هدایت میشود. تاجر در هر تراکنش کارمزدی به صادرکننده میپردازد که به عنوان تخفیف تاجر شناخته می شود.
مسترکارت براساس کارمزد تراکنش های دریافتی از صادرکنندگان و خریدارها کسب درآمد میکند که براساس هزینههای ناخالص دلار (GDV) به مسترکارت پرداخت می شود. GDV مبلغ کل دلار پرداخت وجه نقدی گویند که در هنگام استفاده از MasterCard حاصل می شود. هزینه GDV درصدی از کل GDV است. صادرکنندگان باید براساس قرارداد کارت مشترک، هزینه ای را به مسترکارت بپردازند.
هر قرارداد کارت مشترک شرایط متفاوتی برای کارمزد دارد. اما به طور کلی، هزینه GDV یک استاندارد اولیه است. همین طور کمپانی مسترکارت برای هر مجوز کارت، هزینه ای برای تعویض از صادرکننده دریافت میکند، که عاملی در تعیین هزینه مبادله صادرکننده، برای تاجر است.
انواع مستر کارت
کارت نقدی (Debit Card)
تراکنش های مالی را فقط به اندازه مبلغ پولی که در حساب بانکی مرتبط با کارت وجود دارد میتوان انجام داد. ابتدا به حساب بانکی مبلغی واریز میشود که از آن برای خرید و تراکنش های مالی استفاده می گردد.
کارت اعتباری (Credit Card)
کارت اعتباری به حساب بانکی متصل است و کاربران می توانند بیش از موجودی حساب برداشت و بدهی خود را در دوره زمانی مشخصی به بانک بازپرداخت کنند. اگر کاربران در بازپرداخت بدهی خود خوش حساب باشند روی مواردی چون تعداد اقساط و طول دوره باز پرداخت تأثیر مثبتی دارد. برای صدور این نوع کارت ارائه اطلاعات شناسایی و مدارک محل سکونت و اقامت در کشور مورد نظر به بانک الزامی است.
کارت پیش پرداخت (Prepair Card)
کارت های پیش پرداخت به حساب بانکی متصل نیستند و توسط بانک ها و صادرکنندگان کارت به اندازه مبلغ پرداخت شده شارژ می شود. از این کارت ها فقط برای خرید استفاده میشود و نمی توان موجودی آن را به حساب دیگری انتقال داد.
سخن نهایی
در این مقاله به طور خلاصه به معرفی مسترکارت پرداختیم. اگر شما هم اطلاعات دقیق تری در این باره دارید می توانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید