صرافی بایننس
صرافی بایننس چیست؟
بایننس یک صرافی پیشرو در زمینه ارزهای دیجیتال است که در سال 2017 در هنگکنگ تأسیس شد. و تمرکز زیادی بر تجارت آلتکوین دارد. بایننس معاملات کریپتو به کریپتو را در بیش از 500 ارزدیجیتال و توکن مجازی از جمله بیتکوین(BTC)، اتر(ETH)، لایتکوین(LTC)، دوجکوین(DOGE) و توکن بایننسکوین(BNB) ارائه میدهد. در سال 2018 در پاسخ به قوانین سختگیرانه چین در مورد تجارت مبادلات رمزنگاری، دفتر مرکزی شرکت خود را به مالت اتحادیه اروپا منتقل کرد.
آشنایی با صرافی بایننس
صرافی بایننس بیشتر در زمینهی تجارت کریپتو به کریپتو شناخته میشود (تجارت بین دو جفت ارزدیجیتال) و جزء صرافیهای ارزهای دیجیتال است که کمترین هزینه تراکنش را دریافت میکند. اگر کاربران تراکنش را با توکنهای ارزدیجیتال BNB پرداخت کنند مشمول تخفیفهایی میشوند.
نام بایننس ترکیبی از دو کلمه بیتکوین و فاینانس است. بایننس ادعا میکند، استاندارد امنیتی بالایی ارائه میدهد و ظرفیت پذیرش حدود 1.4 میلیون سفارش در ثانیه را دارد. از تجارت بیش از 500 سکه از جمله بیتکوین، اتریوم، لایتکوین و توکنهای BNB پشتیبانی میکند.
معاملات در بایننس
بایننس مانند سایر صرافیهای رمزنگاری خدماتی را در زمینهی تجارت، فهرستبندی، جمعآوری سرمایه و حذف یا برداشت ارزهای دیجیتال ارائه میکند. کاربران و معاملهگران از بایننس برای سرمایهگذاری و مبادله ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. علاقهمندان به ارزدیجیتال که مایل به راهاندازی توکن خود هستند، میتوانند از بایننس برای جمعآوری سرمایه از طریق عرضه اولیه سکه(ICO) استفاده کنند.
کاربران برای ایجاد حساب، الزامات KYC را کامل میکنند سپس وجوه ارز دیجیتال را به آدرس کیفپول عمومی خود که توسط بایننس ارائه شده اضافه کنند تا تجارت را شروع کنند.
صرافی بایننس از سه نوع سفارش تجاری پشتیبانی میکند:
- سفارشات محدود
(سفارشات محدود فقط با قیمت حد تعیین شده توسط معاملهگر اجرا میشود.) - سفارشات بازار
(سفارشات بازار بلافاصله با دریافت بهترین قیمت در بازار انجام میشود.) - سفارشات حد مجاز
(سفارشات حد مجاز فقط زمانی به سفارشات معتبر تبدیل میشوند که قیمت به سطح مشخصی برسد.)
بایننس پنج نوع سفارش دیگر را برای مشتقات کریپتو میدهد این سفارشات عبارتند از:
- سفارش محدود
- سفارش بازار
- توقف سفارش محدود
- توقف سفارش بازار
- دستور توقف دنبالهدار
- فقط ارسال سفارش
- سفارش Limit TP/SL
کارمزدی بابت سپردهگذاری ارزدیجیتال یا وجوه دریافت نمیشود ولی تراکنش برداشتها با کارمزد همراه است که بسته به ارزدیجیتال و مقدار آن متفاوت است.
منظور از مشتقات چیست؟
مشتقات نوعی قرداد مالی مبتنیبر ارزش احتمالی یک دارایی خاص در آینده است. از اختلاف قیمت فعلی و آیندهی یک دارایی حاصل میشود که ممکن است موجب سود و یا ضرر حاصل از ریزش بازار، برای کاربران شود.
خدمات بایننس
بایننس علاوهبر خدمات ویژه تبادل، ابزارها، پلتفرمها و خدمات دیگری را نیز ارائه میدهد. برخی از آنها به شرح زیر است:
Binance Earn پلتفرمی برای شرطبندی یا کسب سود از طریق سپردهگذاری استیبلکوین در صرافی است. بسته به سکه و دورهی وام دهی آن، صرافی گزینههای متعدد و نرخهای بهره برای این سکهها را به سرمایهگذاران ارائه میدهد.
بایننس ویزاکارت یک کارت اعتباری است که به کاربران امکان میدهد ارزدیجیتال را به ارز فیات تبدیل کنند و از آن برای پرداخت هزینهی محصولات و خدمات استفاده کنند و هزینههای شخص ثالث در قالب کارمزد شبکه پرداخت شود.
استخر هوشمند بایننس به استخراجکنندگان این امکان را میدهد تا برای بهینهسازی و افزایش درآمد خود بین ارزهای دیجیتال مختلف برای استخراج سوئیچ کنند.
سکه بایننس(BNB)
بایننسکوین (BNB) توکن بومی پلتفرم بایننس است. برای تسهیل تجارت کریپتو در صرافی Binance استفاده میشود. این کوین طی عرضه اولیه سکه (ICO) در جولای 2017 راهاندازی شد. بایننس 20 میلیون توکن BNB را به سرمایهگذاران انجل، 80 میلیون توکن به تیم موسس و 100 میلیون توکن باقیمانده را به شرکتکنندگان مختلف از طریق فرآیند ICO ارائه کرد.
تقریباً نیمی از سرمایه جمعآوری شده در طول فرآیند ICO برای برندسازی و بازاریابی بایننس در نظر گرفته شد، در حالی که حدود یک سوم برای ساخت پلتفرم بایننس و انجام ارتقاء لازم در اکوسیستم بایننس استفاده میشود.
بایننسکوین بر روی بلاکچین اتریوم با استاندارد ERC 20 اجرا میشود و حداکثر 200 میلیون توکن BNB دارد. در سه ماهه اول 2021 هر BNB حدود 650 دلار ارزش داشت. بایننس سومین توکن مبتنیبر بلاکچین با ارزش موجود در بازار است که تقریباً 3.6 میلیارد دلار است.
مقایسه بایننس و کوینبیس
صرافی بایننس و صرافی کوینبیس از معتبرترین صرافیهای جهان در زمینهی معاملات و مبادلات کریپتو هستند که رقابت تنگاتنگی با هم دارند در این مقاله به طور مختصر این دو صرافی را با هم مقایسه میکنیم.
کوینبیس در سال 2012 در ایالاتمتحده تأسیس شد. ارزش تقریبی این شرکت 8 میلیارد دلار است و بیشتر، خدمات نگهداری و معاملهی کریپتو را ارائه میدهد.
پلتفرم کوینبیس برای سرمایهگذاران تازه وارد و انوع مختلف معاملات محدود مناسبتر است در حالی که بایننس برای معاملهگران حرفهای جذابتر به نظر میرسد و نسبت به کوینبیس حجم معاملات بیشتری دارد و کارمزد هزینههای کمتری دریافت میکند.
امنیت بایننس در مقابل کوینبیس
هر دو صرافی از استانداردهای بالای امنیتی برخورداراند و احراز هویت دو عاملی دارند اما در کوینبیس همه کاربران ملزم به اجرای مراحل احراز هویت هستند در صورتی که در بایننس کاربرانی که سرمایهگذاریهای با مبالغ بالا دارند ملزم به انجام احراز هویت هستند.
مقایسه کارمزد در صرافی بایننس و کوینبیس
بایننس کمترین کارمزد را در بین تمامی صرافیهای ارزدیجیتال دارد. کار با این پلتفرم کمی دشوار است و برای کاربران حرفهای نیز میتواند چالش برانگیز باشد.
صرافی کوینبیس دو پلتفرم معاملاتی Coinbase و Coinbase Pro به کاربران ارائه کرده که تازه واردهای بازار ارزدیجیتال به راحتی و سرعت میتوانند به خرید و فروش کریپتو بپردازند البته در کوینبیس کارمزد تراکنشها گران است و در ازای هر معامله به طور تقریبی 4% کارمزد بسته به روش پرداخت کسر میشود.
تحریم صرافیهای بایننس و کوینبیس علیه ایران
نکته قابل توجه تحریمهای ایالت متحده علیه ایران است که موجب شده که حساب کاربران ایرانی مسدود شود و وجوه و دارایهایشان بلوکه شود و از ثبت نام کاربران ایرانی در این دو صرافی خودداری گردد. استفاده از آیپی ایران برای ثبت نام و ترید در این صرافیها ممکن نیست.
سخن نهایی
در این مقاله به معرفی صرافی معتبر و جهانی بایننس پرداختیم. انواع معاملات، خدمات و ساختار هزینه را بررسی کردیم. اگر به دنبال پلتفرم خرید و فروش و تبادل ارزدیجیتال با حجم بالا و کارمز پایین هستید بایننس میتواند گزینه مناسبی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید