Polkadot و تاریخچه آن

Polkadot یک پروتکل بلاکچین است که چندین زنجیره بلوک تخصصی را به یک شبکه واحد متصل می‌کند و به عنوان بخشی از چشم انداز گسترده‌ای برای وب طراحی شده است. این ارز دارای پروتکل منبع باز بوده و باعث انجام انتقال ساده‌تر هر نوع داده و رمزها را ایجاد کرده و بدین ترتیب زنجیره‌های بلوکی زیادی در این برنامه می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند. هدف از ایجاد این همکاری به وجود آمدن وب غیرمتمرکز و البته خصوصی است که بتواند توسط کاربران کنترل شود.

پولکادات نرم افزاری است که به دنبال ایجاد انگیزه در شبکه جهانی رایانه برای کار با بلاک چینی است که در بالای آن کاربران می‌توانند بلاک چین‌های خود را راه اندازی و کار کنند. به این ترتیب، این ارز رمزپایه، یکی از چندین بلاک چین رقابتی است که هدف آن رشد اکوسیستم ارزهای رمزپایه است.

با این حال، Polkadot ، یکی از جدیدترین ارزهای رمزپایه است که در سال 2020 راه اندازی شد و تعدادی از ویژگی‌های فنی جدید را برای رسیدن به هدف بلند پروازانه خود ارائه داد. این ارز دیجیتال، برای کار با دو نوع زنجیره بلوک طراحی شده است. یک شبکه اصلی، به نام زنجیره رله، که در آن معاملات دائمی هستند و شبکه‌های ایجاد شده توسط کاربر که parachains نامیده می‌شوند. پاراچین‌ها را می توان برای هر تعداد استفاده، سفارشی کرد و در زنجیره اصلی قرار داد، بنابراین معاملات پاراچین از امنیت یکسان زنجیره اصلی بهره مند می‌شوند.

سکه Polkadot چیست ؟

با تکیه بر این طراحی، تیم Polkadot ادعا می‌کند که معاملات را می‌توان با استفاده از منابع محاسباتی مورد نیاز برای اجرای زنجیره اصلی، ایمن و دقیق نگه داشت. اگرچه کاربران این مزیت اضافی را دارند که می‌توانند پاراچین‌های بسیاری را برای استفاده‌های مختلف سفارشی کنند. تیم Polkadot معتقد است که این طراحی به کاربرانش امکان انجام معاملات بصورت خصوصی و کارآمدتر را می‌دهد و باعث ایجاد زنجیره بلوکی می‌‌شود که اطلاعات کاربر را در شبکه عمومی فاش نمی‌کند.

تا به امروز ، Polkadot تقریباً دویست میلیون دلار از فروش ارز رمزنگاری شده DOT جمع کرده است و آن را به یکی از بیشترین بودجه‌های پروژه‌های بلاکچین تاریخ تبدیل کرده است.

اهداف پولکادات

ارز رمزپایه DOT Polkadot سه هدف مشخص را تأمین می‌کند که شامل ارائه زنجیره‌های موازی، مدیریت شبکه و عملیات می‌باشد. این ارز، چهار مولفه مشخص و اصلی را شامل می‌شود. رله زنجیره‌ای که قلب پولکادات به شمار می‌آید، پاراچین‌ها که زنجیره‌های مستقل هستند، پارادرید که مشابه پاراچین‌ها بوده و در نهایت بریده که باعث اتصال بلاک چین‌های خارجی است.

مزایای ارزدیجیتالی پولکادات چیست؟

از جمله مزیت‌هایی که شبکه‌های بلاک چین Polkadot برخوردار می‌شوند، می‌توان به عوامل ذیل اشاره نمود :
مقیاس :  یکی از نکاتی که لازم است اشاره کنیم این است که هر یک از بلاک چین‌ها، قادر هستند، بخشی از ترافیک‌ها را مورد پردازش قرار دهند. Polkadot یک که شبکه ای به صورت چند زنجیره‌ای خرد شده می‌باشد، بدین ترتیب می‌توان تراکنش‌های خود را به شکلی موازی در زنجیره‌های مختلفی پردازش کرده و تنگناهای شبکه‌های قدیمی مربوط به پردازش معامله‌ها را که بصورت واحد انجام می‌شد، حذف نمایند. این قدرت پردازش موازی باعث می‌شود که مقیاس پذیری بهبود بخشیده و شرایط مناسبی را برای افزایش تصویب و رشد در آینده ایجاد کرد.

تخصص :  وقتی صحبت از معماری بلاک چین می‌شود، در نظر گرفتن یک اندازه برای همه مناسب نیست. همه بلاک چین ها برای پشتیبانی از ویژگی‌های مختلف، مبادله می‌کنند. در پولکادات، هر بلاک چین می‌تواند یک طراحی جدید داشته باشد که برای یک مورد خاص بهینه شده باشد.بنابراین بلاک چین‌ها قادر به ارائه خدمات بهتری خواهند بود و از کدهای غیر ضروری استفاده نکرده و می‌توانند امنیت و عملکردی بهتر ارائه کنند.


همکاری :  شبکه‌ها و برنامه‌های کاربردی در این ارز دیجیتالی، می‌توانند همانند برنامه‌های موجود در تلفن‌های هوشمند، اطلاعات را بدون نیاز به اعتماد به ارائه دهندگان خدمات متمرکز، به اشتراک بگذارند. آن چه که در دیگر شبکه ها شاهد آن بودیم، عملکرد مستقل محیط ها بوده است که در این شبکه پولکادات، این قابلیت ایجاد شده است که میان زنجیره ها ارتباط و همکاری ایجاد شود.

خودگردانی :  جوامع موجود در Polkadot به دلخواه شبکه خود را اداره می‌کنند و حاکمیت شبکه Polkadot را به عنوان سهامی شفاف در اختیار دارند. این امکان برای گروه ها وجود دارد که متناسب با تقاضای خود، مدیریت بلاک چین‌های خود را انجام داده و آن ها را بهبود ببخشند. می‌توانند ایده‌های نوین خود را تست کرده و نمونه‌های پیشین را برای فرآیندی سریع تر جایگزین نمایند.

ارتقاء شبکه :  مانند سایر نرم افزارها، بلاک چین‌ها نیز برای به روز ماندن و پیشرفت در طول زمان، به ارتقا نیاز دارند. با این حال، به روزرسانی زنجیره‌ها ، که دو تاریخ معامله جداگانه ایجاد می‌کنند، اغلب ماه‌ها به طول می‌انجامد. Polkadot امکان به روزرسانی بدون چنگال را فراهم می‌کند و به زنجیره بلوک اجازه می‌دهد با دسترسی به فناوری بهتر، تکامل یافته و به راحتی سازگار شود.

Polkadot چگونه کار می کند؟

شبکه Polkadot امکان ایجاد سه نوع بلاک چین را فراهم می‌کند.
رله زنجیره ای : اصلی ترین بلاک چین این ارز ، جایی است که معاملات در آن نهایی می‌شوند. برای دستیابی به سرعت بیشتر، زنجیره رله افزودن معاملات جدید را از عملکرد اعتبار آن معاملات جدا می‌کند. این مدل طبق آزمایش 2020 ، به Polkadot اجازه می‌دهد تا بیش از 1000 تراکنش در ثانیه را پردازش کند.
پاراچین‌ها :Parachains زنجیره بلوکی سفارشی است که برای تأیید صحت معاملات از منابع محاسباتی زنجیره رله استفاده می‌کند.
Bridges : پل‌ها به شبکه این ارز رمزنگاری شده اجازه می‌دهند تا با بلاک چین‌های دیگر ارتباط برقرار کند. کار برای ساختن پل‌هایی با بلاک چین‌هایی مانند اتریوم، بیت کوین و … در حال انجام است، که به شما امکان می‌دهد تا نشانه‌ها بدون مبادله مرکزی عوض شوند.

تفاوت میان پولکادات و اتریوم

با توجه به اینکه آن‌ها از یک بنیانگذار مشترک هستند، اما تفاوت‌هایی میان Polkadot با Ethereum وجود دارد. در واقع، این ارز رمزنگاری شده شباهت زیادی در طراحی و عملکرد با اتریوم داشته و شاید بتوان گفت که بروزرسانی شده اتریوم است. هر دو شبکه از یک بلاک  چین اصلی استفاده می‌کنند که در آن تراکنش‌ها نهایی می‌شود و امکان ایجاد بسیاری از بلاک چین‌های کوچک‌تر را فراهم می‌کند. هر دو فناوری از staking به جای استخراج به عنوان ابزاری برای همگام سازی شبکه استفاده می‌کنند.

این را لازم است بدانید که توسعه دهندگان می‌توانند از چارچوب توسعه Polkadot ،برای شبیه سازی نسخه ای از بلاک چین Ethereum استفاده کنند که می‌تواند در طراحی‌های بلاک چین سفارشی خود استفاده نمایند.