همه چیز درباره مونرو
مونرو
آیا میدانید مونرو (یا XMR) یکی از محبوبترین ارز رمزنگاری شده با تمرکز بر حریم خصوصی به شمار میرود؟
ارزهای متنوع ویژگیهای متفاوتی دارند، برخی از آنها در خرید و فروشها قیمت کمتری دارند، برخی نیز سریعتر هستند. ویژگی قابل توجه مونرو که تقریباً میتوان گفت منحصر به فرد است، بی نام بودن آن است.
درست است! به لطف رمزنگاری بسیار پیشرفته کسب هرگونه اطلاع از فرستنده، گیرنده و میزان ارز ارسالی توسط دیگران غیرممکن است.
به همین دلیل، مونرو در شرایط وجود تحریمهای بینالمللی در برخی کشورها و یا سیستمهای اقتصادی به عنوان وسیلهای برای پرداخت در Dark Web، کاربرد منحصر به فردی پیدا کرده است.
با این حال، دلایل عمدهای نیز برای داشتن یک شکل خصوصی از پول وجود دارد که غیرقانونی نیست. بعداً برخی از این موارد را توضیح خواهیم داد.
مونرو چیست؟
مونرو در زبان اسپرانتو به معنای پول است. مونرو ارز رمزنگاری شده است که شما نمیتوانید بین دو تراکنش ارتباط برقرار کنید و همچنین نمیتوانید منبع یا مقصد وجوه را تعیین کنید.
با اینکه مونرو از بلاکچین برای ردیابی دارایی استفاده میکند، اما برخی رمزنگاریهای خاص، برای پنهان کردن منابع تراکنشها، مبالغ و مقصد مورد نظر، استفاده میکند.
بلاکچین مونرو عمدتاً به شیوهای تنظیم شده که با مخفی کردن آدرسها، جزئیات تراکنشهای ناشناس را نگه میدارد.
در استخراج مونرو سعی شده است از همه فرصتها برابر برخوردار باشند. توسعهدهندگان مونرو به از راهاندازی این ارزدیجیتال، هیچ سهمی برای خود برنداشتهاند و با استفاده از مشارکتها و حمایت جامعه اقدام به توسعه این ارزدیجیتال کردهاند.
افراد برای استخراج مونرو میتوانند به استخرهای استخراج بپیوندند و یا خود به تنهایی اقدام به استخراج کنند.
استخراج مونرو را میتوان بر روی یک کامپیوتر استاندارد انجام داد و به سختافزار خاصی برای انجام این کار نیاز نیست. مونرو را میتوان بر روی همه سیستم عاملهای اندورید، ویندوز و غیره راهاندازی کرد.
تاریخچه مونرو
گروهی متشکل از هفت سازنده که بلاک چین Bytecoin را شکل میدهند در سال ۲۰۱۴ واحد پول جدیدی با نام Bitmonero به منظور انجام معاملات امن و بدون نام معرفی کردند. این نام در نهایت به Monero که زبانی بینالمللی برای واژهی سکه است تبدیل شد.
از بین هفت سازندهای که در ابتدا Monero را ایجاد کردند، پنج نفر از آنها تصمیم گرفتند که هویت خود را مخفی نگه دارند.
فقط دو نفر از این توسعهدهندگان با نامهای ریکاردو اسپاگنی (توسعهدهنده اصلی) و دیوید لیتاپای شناخته شدهاند.
تیم پشتیبانی مونرو میگوید حفظ حریم خصوصی و امنیت بزرگترین اولویتهای آنها بوده و صرف نظر از اینکه مونرو از نظر تکنیکی از چه صلاحیتی برخوردار است، سهولت استفاده و کارایی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
هدف ساخت مونرو
به طور کلی، هدف کلی ساخت و رمزنگاری دقیق و امن این ارز این بود که اجازه پرداخت سریع، ارزان و بدون ترس از سانسور را بدهد. حوزه دیگری که مونرو سعی در بهبود داشت، از نظر مقیاسپذیری آن است.
به زبان ساده، مقیاس پذیری فقط به معنای رشد خوب شبکه در رابطه با تقاضا است. بر اساس تعریف ارزهای رمزپایه مبتنی بر بلاک چین اندازه محدودی دارند.
برای مثال، بیت کوین محدودیتی در اندازه بلوک ۱ مگابایتی داشته است. این بدان معنی است که فقط ۱ مگابایت داده میتواند در هر بلوکی که هر ۱۰ دقیقه در شبکه بیت کوین استخراج میشود، قرار گیرد.
متأسفانه، وقتی بسیاری از کاربران تلاش میکنند تا همزمان با استفاده از بیت کوین تراکنش انجام دهند، بلاک چین با دادههای حاصل از این تراکنشها پر میشود.
آن دسته از تراکنشهایی که نمیتوانند در یک بلوک قرار بگیرند باید منتظر بمانند تا یک استخراجگر آنها را وارد کند.
از آنجایی که ماینرها ترجیح میدهند تراکنشهایی را با بیشترین هزینههای پیوست شده در نظر بگیرند، اگر شبکه بسیار شلوغ باشد، مردم را تشویق میکنند تا هزینهها را افزایش دهند تا این افزایش در هزینهها تراکنشها و معاملات با این ارزها را نیز شامل شود. این همان اتفاقی است که در بهار ۲۰۱۷ در مورد بلاک چین بیت کوین رخ داد.
برخی از معاملات فقط برای تأیید اعتبار نیاز به کارمزد بیشتر از ۳۰ دلار داشتند!
تفاوتهای مونرو و بیتکوین
بیتکوین بر روی پروتکلی کار میکند که از هویت کاربر با استفاده از آدرسهای ساختگی محافظت میکند این آدرسهای ساختگی ترکیبی از حروف و عدد هستند که به صورت تصادفی ایجاد میشوند.
آدرسها در بیتکوین کاملاً خصوصی نیستند و تراکنشهای آن بر روی بلاکچین ثبت میشوند و در معرض دید عموم قرار میگیرند
حتی آدرسهای مستعار کاملاً خصوصی نیستند در حالی که تراکنشهای مونرو به صورت کاملاً ناشناس انجام میشود.
مزایای مونرو
- یکی از خصوصیترین ارزهای رمزپایه.
- انجام معاملات برای ارتباط با شخص غیرممکن است.
- ردیابی تراکنشها غیرممکن است.
- بلاکچین محدودیتی ندارد. مقیاسپذیری پویای آن بدان معنی است که هزینهها حتی در صورت استفاده زیاد نیز نباید گزاف باشد.
- میتوانید انتخاب کنید چه کسی میتواند معاملات شما را ببیند. به عنوان مثال، اگر میخواهید مالکیت خود را برای مقدار مشخصی از Monero برای اهداف مالیاتی ثابت کنید، میتوانید کلید مشاهده خصوصی خود را با سازمان مالیاتی کشور خود به اشتراک بگذارید. احتمال ممنوعیت از طرف سایر تنظمیکنندگان را کاهش میدهد.
- تیم بزرگی از توسعهدهندگان متعهد روی پروژه کار میکنند.
معایب مونرو
علیرغم مقاومت در برابر ASIC، هنوز درجه زیادی از تمرکز استخراجکنندگان بر روی مونرو وجود دارد.
- کیف پولهای زیادی برای مونرو ساخته نشده است. پشتیبانی از مونرو را در هیچ کیف پول سختافزاری پیدا نخواهید کرد.
- ذخیره مونرو به روشی که به طور کامل ایمن باشد بسیار سختتر از اکثر ارزهای رمزپایه دیگر است. ممکن است به همین دلیل باشد که توسط جامعه گستردهتری از کاربران پذیرفته نشده است.
- مونرو مبتنی بر بیت کوین نیست؛ در نتیجه توسعه برنامههایی که با زنجیره بلوکی آن تعامل دارند دشوارتر است.
دیدگاهتان را بنویسید