باورهای غلط درباره ارزهای دیجیتال
باورهای غلط درباره ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال برای اولین بار در سال 2009 به جهان معرفی شدند، از آن زمان تا حالا رشد قابل توجهی داشتهاند که باعث محبوبیت روزافزون آنها شده است. از سویی دیگر افسانهها و شایعاتی در مورد این رمزارزها بوجود آمده که باعث سردرگمیهایی در بین کاربران میشود. در این مقاله برخی از رایجترین افسانههای مرتبط با ارزهای دیجیتال آورده شده است تا به شما در تصمیمگیری دربارهی درستی یا نادرستی حقایق آن کمک کند.
1. ارزهای دیجیتال فقط برای قانون شکنان و فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشوند
یکی از قدیمیترین باورهای غلط در مورد ارزهای دیجیتال این است که تنها برای فساد و پولشویی مورد استفاده قرار میگیرند. این باور زمانی ایجاد شد که سازمانهای تبهکار برای اهداف پلیدانه خود از ارزهای دیجیتال استفاده کردند. طبق آخرین گزارشهای Chainalysis (سازمانی که با تجزیه و تحلیل دادههای بلاکچین به بازرسی جرایم ارزهای دیجیتال رسیدگی میکند.) در سال 2020 تراکنشهای ارزدیجیتال مرتبط با فعالیتهای غیرقانونی به 0.34% بوده است و از این تعداد تراکنش بیش از نیمی مربوط به کلاهبرداریهای ارزدیجیتال است.
اکثر تراکنشهای رمزارزها برای اهداف قانونی انجام میشود. جامعه بین المللی استفاده ارزهای دیجیتال را توسط جنایتکاران و جرایم سازمان یافته را سرکوب میکند. بسیاری از کشورها برای مقابله با تأمین منابع مالی تروریسم و پول شویی از طریق ارزهای دیجیتال گروههایی را برای تحقیق و مقابله ایجاد کردهاند. برای مثال در ایالت متحده تیم اجرای ارزهای دیجیتال (NCET) استفادههای مجرمانه از ارزهای دیجیتال را بررسی میکند و مورد پیگرد قانونی قرار میدهد.
2. ارزدیجیتال ارزشی ندارد
ارزش یک مفهوم ذهنی است و با میزان عرضه و تقاضا تعیین میشود. اولین بار ارز رمزنگاری شده بیتکوین در سال 2009 عرضه و به قیمت چند سنت ارزش گذاری شد. با محبوبیت روز افزون آن ارزش هر بیتکوین در سال 2021 به 69000 دلار رسید.
از ارزدیجیتال اتریوم برای توکنهای غیرقابل تعویض، برنامههای مالی غیرمتمرکز و سایر فناوری داراییهای دیجیتال استفاده میشود و شرکتهایی که میخواهند خدمات مالی خود را توسعه دهند از بلاکچین اتریوم و قراردادهای هوشمند بهره میگیرند. برای مثال هلدینگ گلکسی دیجیتال که یک شرکت خدمات مالی و سرمایه گذاری است نزدیک به 2.9 میلیارد دلار دارایی رمزنگاری را تحت مدیریت خود دارد.
ارزش داراییهای دیجیتال به دنبال استراتژی معاملهگران و سرمایهگذاران، عرضه و تقاضا یا شرایط اقتصادی در حال نوسان است.
3. ارزهای دیجیتال امن نیستند
فناوری کلیدی پشت ارزهای دیجیتال، بلاکچین است. بلاکچین پایگاه دادههای توزیع شده با تکنیک فناوری رمزگذاری ایمن شده است. تراکنشها در بلاکهای زنجیره بلوکی وارد میشوند و اطلاعات تراکنشهای قبلی در بلوکهای جدید ثبت و رمزگذاری میشوند. زنجیره به ساخت بلوک قبلی ادامه میدهد و جامعهی تأیید کننده خودکار باید موافقت کنند که اطلاعات ثبت شده در تراکنشها معتبر است. رمزنگاری، بلوکهای مرتبط و مکانیسمهای اجماع هر گونه تغییر اطلاعات در بلاکچین برای سرقت ارزدیجیتال را تقریباً غیرممکن میکند. کاربران ارزهای دیجیتال را به راحتی برای یکدیگر ارسال میکنند اما پلتفرمها و نرمافزارهای مورد استفاده برای ذخیره آن مانند کیفپولها یا صرافیهای متمرکز قابل هک و دستکاری هستند.
برخلاف تصور رایجی که وجود دارد استخراج ارزدیجیتال فرآیند ایجاد توکن نیست بلکه فرآیند اعتبارسنجی تراکنشها و ایجاد بلوکهای جدید در زنجیره بلوک است. کریپتوکارنسی پاداشی است که برای باز کردن یک بلوک جدید داده میشود.
برای امن نگهداشتن ارزهای دیجیتال روشهای مطمئن بسیاری وجود دارد برای مثال کلیدهای رمزنگاری خود را در خارج از صرافیها و در کیفپول سرد نگهداری کنید. زمانی که میخواهید از آن استفاده کنید، مقدار مورد استفاده را از طریق یک اتصال سیمی ایمن روی دستگاه غیر همراه مانند کامپیوتر شخصی به کیفپول داغ خود منتقل کنید.
بیشتر بخوانید: انواع کیفپولهای ارز دیجیتال
4. همهی ارزهای دیجیتال اثرات زیست محیطی دارند
نگرانیهای بسیاری برای آسیبهای زیست محیطی ارزدیجیتال وجود دارد. برای استخراج ارزهای دیجیتال قدرت پردازش بسیار زیادی نیاز است تا اعتبارسنجی تراکنش و هماهنگ سازی با کاربر انجام شود به مرور زمان و با محبوبتر و ارزشمندتر شدن بیتکوین و سایر ارزها، محاسباتی که برای استخراج انجام میگردد پیچیدهتر میشود و قدرت محاسباتی و برق مصرفی بیشتری نیاز است. اگر ماینرها بیشتر برق خود را از شبکه سوخت فسیلی تأمین کنند موجب تأثیرات سوء محیط زیستی میشود.
ماینرهایی هستند که از منابع انرژی تجدید پذیر استفاده میکنند تا تأثیر زیست محیطی کمتری داشته باشد. از سویی دیگر همهی ارزهای دیجیتال از استخراج انرژی برای اعتبارسنجی استفاده نمیکنند.
5. ارزدیجیتال یک کلاهبرداری است
مبادله با ارزهای دیجیتال در بین بازرگانان به امری رایج تبدیل شده است. مردم آن را در مبادلات خود به کار میگیرند و دولتها در تلاش هستند تا راههایی برای تنظیم رمزارزها بیابند. ارزدیجیتال برنامه نویسی یا کد مخربی ندارد که سرمایه شما را بدزد. البته کلاهبردارانی هستند که با پیشنهاد عرضه اولیه سکهی تقلبی و یا پذیرش تراکنشهای تأیید نشده اقدام به کلاهبرداری میکنند.
بیشتر بخوانید: کلاهبرداری ارز دیجیتال
6. ارزهای دیجیتال پول واقعی در نظر گرفته شدهاند
صندوق بین المللی تعریف مشخصی از پول دارد و پول را به عنوان ذخیره ارزش، وسیله مبادلهای که به طور گسترده پذیرفته شده و میتواند به قیمت تبدیل شود تعریف میکند. سرویس درآمد داخلی، ارزدیجیتال را به عنوان ارز قابل تبدیل میبیند و ارزی که ارزش برابری با ارز واقعی دارد. تراکنشهای ارزدیجیتال مشمول مالیات هستند و سود و زیان سرمایه ناشی از نگهداری آن باید در پرونده مالیاتی گزارش شوند.
حسابداران ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی نامشهود با عمر نامحدود در نظر میگیرند و هر دارایی رمزنگاری را به جای ارزش، به بهای تمام شده اندازهگیری میکنند. بسیاری از افراد بیتکوین، اتر (ETH) و سایر رمزارزها را به عنوان روش پرداختی میپذیرند. رمزارزها در تمام صرافیهای ارزدیجیتال قابل مبادله هستند.
اینکه یک دارایی پولی قانونی است تأثیری بر پول در نظر گرفته شده آن توسط مقامات مالی و تنظیمکنندهها ندارد.
7. ارزهای دیجیتال جایگزین ارز فیات خواهد شد
ارز فیات قرنهاست که وجود دارد. اولین ارز فیات حدود 1000 سال پس از میلاد مسیح در چین بوجود آمد. در حالی که ارزدیجیتال نسبتاً جدید است. برای اینکه ارزدیجیتال جایگزین ارز فیات شود باید به طور انبوه در بین مردم مورد استفاده قرار بگیرد. اگر بازرگانان به آن ارزش دهند و افراد بیشتری برای خرید کالا و خدمات استفاده کنند ممکن است اتفاق بیافتد.
دولتها و مقامات در مقابل این امر مقاومت میکنند زیرا بدون ارز فیات جمع آوری مالیات و تأمین برنامهها و خدمات زیر نظر دولت ممکن نیست.
اگر ارزدیجیتال جایگزین ارز فیات شود به دلیل ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال هیچ راهی برای کنترل تورم از طریق سیاستهای پولی وجود نخواهد داشت حتی مشخص نیست که روند تورمی تسریع یا کند شود. بیش از صد سال طول کشیده که ابزارهای مدرنی که توسط بانک مرکزی برای مبارزه با تورم و بیکاری استفاده میکند کشف و استفاده شود. با تمرکززدایی کامل پول از طریق رمزارزها اثرات نامعلومی بر اقتصاد یک کشور خواهد داشت. از آنجایی که فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال هیچ ابزار داخلی برای تأثیرگذاری بر تورم، اشتغال یا رشد اقتصادی ندارند و سیاستها و ابزارهای پولی جدیدی لازم است.
8. ارزدیجیتال یک مد است
زمانی چیزهایی مثل کامپیوتر، اینترنت و ایمیل تنها برای طرفداران فناوری جالب بود اما حالا به جزء جدایی ناپذیر زندگی شخصی و کاری همهی ما تبدیل شده است. پیشبینی آینده ارزهای دیجیتال در دهههای پیش رو دشوار است اما فناوری معرفی شده توسط رمزارزها به توسعه خود ادامه خواهند داد.
برنامههای مالی غیرمتمرکز در حال شکلگیریاند و نظر موسسات مالی و مصرف کنندگان جلب کرده است دولتها در حال بررسی راههای برای پیادهسازی ارزهای دیجیتال قانونی با داراییهای که با قیمت با ثباتتر هستند. بسیاری از کسب و کارها سرمایهگذاری زیادی روی بیتکوین و آلتکوینها انجام دادهاند.
غولهای فناوری به دنبال راههایی هستند که دنیا واقعی و دنیا مجازی را با هم ادغام کنند و فناوری بلاکچین را با توکنهای غیرقابل تعویض ترکیب کنند. دنیای مجازی و دنیای واقعی به یک مسیر هدایت میشوند و از ارزهای دیجیتال در این مسیر بهره گرفته خواهد شد.
آیا سرمایهگذاری در ارزدیجیتال عاقلانه است؟
ارزدیجیتال هنوز در مرحله کشف قیمت خود است. از زمانی که ارزش یک دارایی توسط عرضه و تقاضا مشخص شود در نوسان است. رمزارزها تکنولوژی نسبتاً جدیدی هستند و برخی افراد آن را به عنوان یک سرمایهگذاری غیرقابل اعتماد برای رشد و ثبات بلند مدت میدانند ولی افرادی هم هستند که معتقدند یک سرمایهگذاری خوب وآیندهدار است.
دیدگاهتان را بنویسید